کتاب تحقق تفکر سیستمی | جان مینجرز

کتاب تحقق تفکر سیستمی | جان مینجرز

مینجرز در این کتاب می‌کوشد مبانی نظری و فلسفی لازم را برای پایه‌گذاری یک رویکرد سیستمی منسجم فراهم کند و در این راه از گستره مطالعاتی عمیق خود به خوبی بهره می‌برد. او در هر فصل به فراخور نیاز از افکار و آراء دانشمندان حوزه‌های مختلف از ماتورانا و وارلا در عصب‌شناسی و زیست‌شناسی؛ مرلوپونتی، هایدگر و باسکار در فلسفه؛ گیدنز، هابرماس و لومان در جامعه‌شناسی؛ پیرس و سوسور در زبان‌شناسی؛ ویور و شانون، درتسک، و پولانی در نظریه اطلاعات و دانش استفاده کرده است. وسعت مطالعات و فهم عمیق او در حوزه‌های مختلف علمی و نظری به خصوص در یک حوزه کاربردی مانند علم مدیریت، تحسین برانگیز است. این کتاب با تأکید بر مبانی نظری در پی آن است که مخاطبان خود را که عموماً متخصصان و تحلیل‌گران علم مدیریت هستند با مفاهیم اساسی و زیربنایی تفکر سیستمی آشنا کرده، آنها را به منظور به‌کارگیری روش‌شناسی‌های سخت، نرم و ترکیبی برای حل مسائل جهان واقعی آماده کند. (+)

تفکر سیستمی را می توان برای هر مشکلی به کار برد و این کتاب این را نشان می دهد. این کتاب به روشی می پردازد که در آن بسیاری از استراتژی های موجود برای مقابله با مشکلات مدیریتی و همچنین آنهایی که در زمینه های دیگر رخ می دهند، اکنون در «تفکر سیستمی» به عنوان یک رویکرد تثبیت شده طبقه بندی می شوند. علاوه بر این، این کتاب اثر ارزشمندی برای سیستم گرایان و متخصصان سایبرنتیک است که پس از آن درک خواهند کرد که نظریه های آنها را می توان به کار برد. کتابی مفید برای همه دانشمندان مدیریت و همچنین برای سایر افرادی است که با حوزه‌های سیستم‌ها، علوم اجتماعی، فلسفه و البته مطالعات چند رشته‌ای سایبرنتیک درگیر هستند. (+)
این کتاب ارزیابی کاملی از فلسفه سیستم‌ها ارائه می‌دهد و در پایان با مقدمه‌ای بر چند روش‌شناسی و کاربرد آن در موقعیت‌های واقعی خاتمه می‌یابد. سبک کتاب به‌طور کامل آکادمیک با ارجاع کامل و نقل قول‌های مرتبط است. مخاطب این کتاب دانشگاهیان هستند. (+)

این کتاب توسط مرحوم دکتر عادل آذر و دکتر سعید جهانیان ترجمه شده و در انتشارات سمت به چاپ رسیده است.

 

فهرست کتاب:

بخش اول: مبانی
     فصل دوم: مبانی فلسفی: واقع‌گرایی انتقادی
     فصل سوم: سیستمهای زنده: خودسازندگی
     فصل چهارم: مشاهده سیستمها: پرسش از مرز سیستم

بخش دوم: دانش
     فصل پنجم: شناخت سیستمها: اطلاعات و معنا
     فصل ششم: دانش و حقیقت
     فصل هفتم: ‌ارتباط و تعامل اجتماعی
     فصل هشتم: سیستمهای اجتماعی

بخش سوم: اقدام
     فصل نهم: علم مدیریت و روش‌شناسی ترکیبی
     فصل دهم: فرایند روش‌شناسی ترکیبی
     فصل یازدهم: ‌مؤخره


لینک‌های مفید:

 

 

✅ برای بهبود کمیت و کیفیت مطالب این وبلاگ، می‌توانید ما را حمایت کنید. همچنین منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.

۰ ۰ ۰ دیدگاه

دیدگاه‌ها

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

مدیریت سیستم‌ها
آخرین مطلب
پربیننده ترین مطالب
بایگانی