تفکر کردن تنها به یک شیوه محدود نمیشود و ما انواع مختلفی از تفکر را در اختیار داریم. یکی از انواع تفکر، تفکر سیستمی است. کتاب صوتی چگونه سیستمی بیندیشیم و سیستمی عمل کنیم، به نویسندگی دکتر شهاب بیرانوند و دکتر خداداد بیرانوند، ویژگیهای این نوع تفکر را شرح میدهد. تفکر سیستمی به نوعی از تفکر اطلاق میشود که همهچیز را در پیوستگی و ارتباط با هم میبیند.
اگر سیستمی بیندیشیم، قادر خواهیم بود وقایع و مشکلات احتمالی را پیش از وقوعشان پیشبینی کنیم. چراکه در این تفکر بهجای در نظر گرفتن عوامل مختلف بهعنوان پدیدههایی بیارتباط و جدای از هم، همهچیز را در پیوستگی با هم در نظر میگیریم. کتاب صوتی چگونه سیستمی بیندیشیم و سیستمی عمل کنیم به ما میآموزد که تأثیر و تأثرات اجزا و عناصر مختلف بر روی هم را در نظر بگیریم. به این طریق ما فردی خواهیم بود که به کوچکترین تغییرات سرنوشتسازی حساس است.
اگر جهان و تَکتَک عناصر و اتفاقاتی که در آن میافتد را مجموعهای درهمتنیده و سیستمی بدانیم که اجزایش روابط مقابلی با هم دارند، آنگاه در صورت وقوع هرگونه مشکلی راهکارهای بسیار مؤثرتری در اختیار خواهیم داشت. شهاب بیرانوند و خداداد بیرانوند در کتاب صوتی چگونه سیستمی بیندیشیم و سیستمی عمل کنیم به ما کمک خواهند کرد که در زندگی روزمره، روابط شخصی و اجتماعی خود موفقتر عمل کنیم.
بخشی از کتاب
میگویند کسانی که از تاریخ عبرت نگیرند، محکوم به تکرار آن هستند. همین را میتوان در مورد تفکر سیستمی نیز اظهار کرد. حذف یک رهبر از قدرت بدون پرداختن به تغییر سیستمی که در هنگام حکومت آن وجود داشت، تنها به این معناست که همان الگوها همچنان تکرار میشوند و رهبری بسیار مشابه برای پُر کردن این جایگاه به عرصه قدم خواهد گذاشت...
انسانها اسیر چهارچوبهای ذهنی و خودساختهای هستند که جزئی از وجود آنها شده است. از همینرو، پذیرش تفکر سیستمی و نهادینه شدن این رویکرد نو دشوار خواهد بود. در تفکر سیستمی، استفاده از فکر و ذهن بیش از بهکارگیری چشم بهعنوان ابزار دیدن ضرورت دارد....
نباید شرایط محیطی را سرزنش کرد. انسانها جملگی تمایل دارند مشکلات خود یا سیستم مورد مطالعه را به محیط نسبت دهند. این نوع نگرش موجب میشود هیچگاه نتوانیم اقدام به حل مسائل نمائیم. تمرکز بر وقایع، فقط در مورد وقایع منفی نیست؛ بلکه وقایع مثبت را نیز شامل میگردد. دگرگونی شرکتها، هرچند درنهایت به دستاوردهای بزرگ رسیده باشند، حاصل یک حمله یا یک ضربه نیست. بلکه این موضوع گامبهگام بهوجود میآید.
فهرست مطالب
- فصل اول - موجهای متفاوت نظریهی سیستمهای اجتماعی
- فصل دوم - تفکر سیستمی چیست؟
- فصل سوم - عناصر تفکر سیستمی
- فصل چهارم - انواع تفکر
- فصل پنجم - نحوهی تغییر از الگوهای تفکر خطی به تفکر سیستمی
- فصل ششم - تفکر سیستمی و مفاهیم و ابزارهای طراحی سیستمی
- فصل هفتم - درک رفتار سیستم
- فصل هشتم - خطاهای سیستم
- فصل نهم - سیستمهای درحال افول
- فصل دهم - تشدید
- فصل یازدهم - چرا ثروتمندان ثروتمندتر میشوند؟
- فصل دوازدهم - تفکر سیستمی در روابط
- فصل سیزدهم - نکات کلیدی تفکر سیستمی
- فصل چهاردهم - تغییر الگوهای ذهنی
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.